Witam
serdecznie!
Zapraszam do
smakowania z A :) Pierwszy przepis będzie bardzo prosty i nadający się dla aktywnych
studentów. Będzie to łosoś w cieście francuskim.
Składniki na
2 porcje (4 kawałki):
pół opakowania ciasta francuskiego,
płat łososia (ok. 300g),
przyprawy
Do tego przepisu potrzebujemy połowę ciasta francuskiego, które dzielimy na 4 części (druga połowa może poczekać na następny przepis;). Na każdym kwadracie z ciasta francuskiego układamy kawałek łososia (już bez skóry) i doprawiamy do smaku, ja wziełam tylko sól i pieprsz, ale możecie dodać też np. bazylię, koperek albo skropić cytryną). Łososia układamy w taki sposób, aby go przykryć tym samym kawałkiem ciasta (dodatkowo możemy przycisnąć brzegi widelcem, dzięki czemu ciasto nie będzie się rozklejać). Pieczemy w temp. 220 stopni, do momentu aż ciasto się zarumieni.
pół opakowania ciasta francuskiego,
płat łososia (ok. 300g),
przyprawy
Do tego przepisu potrzebujemy połowę ciasta francuskiego, które dzielimy na 4 części (druga połowa może poczekać na następny przepis;). Na każdym kwadracie z ciasta francuskiego układamy kawałek łososia (już bez skóry) i doprawiamy do smaku, ja wziełam tylko sól i pieprsz, ale możecie dodać też np. bazylię, koperek albo skropić cytryną). Łososia układamy w taki sposób, aby go przykryć tym samym kawałkiem ciasta (dodatkowo możemy przycisnąć brzegi widelcem, dzięki czemu ciasto nie będzie się rozklejać). Pieczemy w temp. 220 stopni, do momentu aż ciasto się zarumieni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz