czwartek, 16 maja 2013

Łosoś w cieście francuskim



Witam serdecznie!
Zapraszam do smakowania z A :) Pierwszy przepis będzie bardzo prosty i nadający się dla aktywnych studentów. Będzie to łosoś w cieście francuskim.

Składniki na 2 porcje (4 kawałki):
pół opakowania ciasta francuskiego,
płat łososia (ok. 300g),
przyprawy

Do tego przepisu potrzebujemy połowę ciasta francuskiego, które dzielimy na 4 części (druga połowa może poczekać na następny przepis;). Na każdym kwadracie z ciasta francuskiego układamy kawałek łososia (już bez skóry) i doprawiamy do smaku, ja wziełam tylko sól i pieprsz, ale możecie dodać też np. bazylię, koperek albo skropić cytryną). Łososia układamy w taki sposób, aby go przykryć tym samym kawałkiem ciasta (dodatkowo możemy przycisnąć brzegi widelcem, dzięki czemu ciasto nie będzie się rozklejać). Pieczemy w temp. 220 stopni, do momentu aż ciasto się zarumieni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz